Beginnen

Het is eenvoudig om te beginnen met het maken van een website. Als u al iets van de basisprincipes weet kan dat helpen.

Wat is een Content Management Systeem?

Een content management systeem is software die u in staat stelt eenvoudig webpagina's aan te maken en te beheren, door het aanmaken van de inhoud te scheiden van het mechanisme dat nodig is om het op het web te tonen.

Bij deze site wordt de inhoud opgeslagen in een database. Hoe het eruit ziet wordt bepaald door een template. De Joomla! software brengt het template en de inhoud bij elkaar om zo een webpagina te maken.

Website and beheergedeelte

Uw website heeft in feite twee afzonderlijke delen. De website (ook wel voorkant genoemd) is wat de bezoekers van uw site zullen zien. Het beheergedeelte (ook wel achterkant genoemd) wordt alleen gebruikt door de personen die uw site beheren. U kunt het beheergedeelte bereiken door op de link "Websitebeheer" te klikken in het menu "Deze website" of door het toevoegen van /administrator aan het eind van uw domeinnaam.

Inloggen in het beheergedeelte gebeurt met de gebruikersnaam en het wachtwoord dat is aangemaakt bij de installatie van Joomla!.

Inloggen

Gebruik voor het inloggen op de voorkant van uw website het inlogformulier op de voorpagina of de link "Inloggen" in het menu "Deze website". Gebruik de gebruikersnaam en het wachtwoord die zijn aangemaakt tijdens het installatieproces. Eenmaal ingelogd kunt u artikelen aanmaken en aanpassen.

Bij het beheren van uw website kunt u artikelen aanmaken die alleen ingelogde gebruikers kunnen zien.

Aanmaken van een artikel

Eenmaal ingelogd op de voorkant van de website ziet u in deze voorbeelddata een nieuw menu, het gebruikersmenu. Klik, om een nieuw artikel aan te maken, op "Maak een artikel" in dat menu.

Het formulier "nieuw artikel" heeft veel mogelijkheden, maar het opgeven van een titel en iets in het tekstvak volstaat. Om het makkelijk te vinden moet het op gepubliceerd worden gezet en in een bestaande categorie geplaatst worden.

Een bestaand artikel kan worden aangepast door op het wijzig icoon te klikken.

Leer meer

Er kan veel meer geleerd worden hoe Joomla! te gebruiken om de website die u voor ogen staat te bouwen. U kunt veel meer leren op de Joomla! documentatie site en op de Joomla! forums.

Organisatie

Organisatie

Bestuur:

 

Voorzittter :              Nico Kneepkens            Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.      0317-426832

Secretaris:               Jef Vliege                     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.      0317416542

Penningmeester :     Rien de Bruin               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 0317-840422

    

Functionarissen:

Ledenadministratie :                Wesley Vullings     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Technische  coördinatie:          Albert Verbeek

Kantine en evenementen :       Dinie Verbeek       Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    0619297749

Wedstrijdsecretariaat :            Johan van Harn    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  0614432892

 

Jeugdcommissie:                 Gert-Jan Kat

                                            Katootje Hendriks

                                            Evert Groeneveld

                                            Dinie Verbeek

                                            Wesley Vullings

 

Redactie Website :                 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Redactie Nieuwsbrief:             Dinie Verbeek Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

WVV Wageningen

bezoekadres :   Zoomweg 8

                       6704 PE Wageningen

postadres :      Postbus 139

                      6700 AC Wageningen

 

tel.clubhuis : 0317-416318

IBAN nummer : NL80RABO0367022559

Parameters

Indien u uw Joomla! site maakt met behulp van extensies, dan worden de details geregeld via de parameters. Parameters besturen alles, van 'of de naam van de auteur getoond moet worden' tot 'wie kan wat zien', tot 'het aantal items dat in een lijst wordt getoond'.

Standaard parameters van iedere component worden gewijzigd via de Opties knop van de werkbalk van de component.

Parameters kunnen ook veranderd worden bij losse items, zoals een artikel of een contact en een menuverwijzing.

Als u tevreden bent met hoe uw site eruit ziet, dan kunt u alle parameters op de standaardwaarden laten waarmee uw site werd aangemaakt. Als u meer ervaren wordt met Joomla! zult u parameters meer gaan gebruiken.

 

Subcategorieën

  • Extensies

    Met het Joomla! inhoudsbeheersysteem kunt u door gebruik te maken van extensies diverse soorten webpagina's maken. Er zijn 5 basistypes extensies: componentsen, modules, templates, taalpakketten en plugins. Uw website bevat de extensies om een basiswebsite te maken in zowel de Nederlandse als de Engelse taal maar er zijn nog duizenden andere extensies op allerlei gebied beschikbaar. De Joomla! Extensions Directory biedt de grootste verzameling Joomla! extensions, vertalingen van veel extensies in het Nederlands zijn te vinden op de downloadsite van JoomlaCommunity.